U trendu

Devet golova Lestera protiv Sautemptona za drugo mesto u Premijer ligi

Fudbaleri Lestera pobedili su večeras na gostujućem terenu Sautempton sa 9:0, u prvoj utakmici 10. kola Premijer lige i izjednačili rekord tog takmičenja.

Po tri gola postigli su Džejmi Vardi i Ajoze Peres. Vardi je postigao golove u 45. minutu, 58. i četvrtom minutu nadoknade vremena iz penala, a Peres u 19, 39. i 57. minutu.

Golove su postigli još Bendžamin Čilvel u 10, Juri Tilemans u 17. i Džejms Medison u 85. minutu.

Sautempton je već u 12. minutu ostao sa desetoricom, pošto je zbog oštrog starta na Peresu direktan crveni karton dobio Rajan Bertrand. On je postao prvi igrač u Premijer ligi koji je isključen posle upotrebe VAR tehnologije.

Lester je izjednačio rekord Mančester junajteda iz 1995. godine protiv Ipsviča, za najubedljiviju pobedu u Premijer ligi.

Takodje, Lester je postao tek drugi tim čija su dvojica igrača postigla het trik u istoj utakmici. Pre njih to je uspelo fudbalerima Arsenala Džermejnu Penantu i Roberu Piresu, u maju 2003. godine, upravo protiv Sautemptona.

Lester je ostvario šestu pobedu u prvenstvu i popeo se na drugo mesto na tabeli sa 20 bodova, pet manje, ali i utakmicom više od vodećeg Liverpula.

Sautempton je pretrpeo šesti poraz i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa osam bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.