U trendu

Dijego Kosta postaje najplaćeniji fudbaler sveta u Kini?

Bogati kineski klub Tjanđin Kvanžan obnovio je interesovanje za golgetera Čelsija Dijega Kostu i spreman je da ga učini najplaćenijim fudbalerom sveta sa neverovatnih 775.000 evra nedeljno.

Dijego Kosta bi pomenutu platu dobio sa plaćenim porezom, a transfer bi se realizovao 19. juna, prvi dan kada se otvara prelazni rok u Kini, piše Skaj Sport.

Tjanđin, koji sa klupe vodi Fabio Kanavaro, i zimus je hteo španskog reprezentativca, ali je Čelsi odbio ponudu kako bi ostavio Kostu u borbi za titulu Premijer lige.

Kosta trenutno u londonskom klubu zarađuje 179.000 evra sedmično, sa ugovorom do 2019. godine, ali bi prelaskom u Kinu nadmašio i Karlosa Teveza koji je zimus prešao u Šangaj Šenhuu za platu od 750.000 evra nedeljno.

On je ove sezone postigao 17 golova u Premijer ligi, ali samo tri od u 2017. godini, pa u Čelsiju smatraju da je upravo interesovanje Kineza razlog njegove slabe forme.

Za Tjanđin Kvanžan trenutno nastupaju bivši napadač Čelsija i Milana Alešandre Pato i Aksel Vitsel, nekadašnji vezista Benfike i Zenita.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar