U trendu

Đanluki Vijaliju pogoršano zdravlje, hitno prebačen u bolnicu

LONDON – Bivši italijanski fudbalski reprezentativac Đanluka Vijali hitno je juče prebačen u jednu londonsku bolnicu, pošto mu se pogoršalo zdravstveno stanje, prenosi italijanska „Gazeta delo Sport“.

Vijali (58) je zbog raka pankreasa hospitalizovan u Londonu, a prošle nedelje je podneo ostavku na sve funkcije u stručnom štabu italijanske reprezentacije pošto želi da se posveti samo lečenju teške bolesti. Legendarnom italijanskom fudbaleru otkriven je rak 2017. godine.

„Posle dugih i teških pregovora sa mojim doktorima odlučio sam, nadam se privremeno, da odstupim sa svih funkcija u italijanskoj reprezentaciji. Cilj mi je da upotrebim svu svoju fizičku i mentalnu energiju kako bi mi se telo oporavilo u ovoj fazi bolesti. Nadam se da ću što pre da se vratim kako bih mogao da uđem u nove avanture“, napisao je pre nedelju dana Vijali na društvenim mrežama.

Vijali je u karijeri igrao za Kremoneze, Sampdoriju, Juventus i Čelsi. Za reprezentaciju Italije nastupio na 59 utakmica i postigao je 16 golova. On je potom trenirao Čelsi i Votford, a stručnom štabu italijanske reprezentacije priključio se 2019. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.