U trendu

Đerona: Zadovoljan sam pripremama u Kragujevcu

KRAGUJEVAC – MuΕ‘ka rukometna reprezentacija Srbije, nakon nekoliko dana priprema u Kragujevcu, krenula je put Ε½ubrija, gde Δ‡e igrati dva kontrolna meča sa selekcijom ČeΕ‘ke.

„Orlovi“ su u martovskoj EHF nedelji ponovo na okupu posle Evropskog prvenstva odrΕΎanog u januaru i pripremaju se za vaΕΎne baraΕΎ mečeve za Svetsko prvenstvo koje ih očekuje u aprilu.

„Ovaj period nam je posluΕΎio dobro da provedemo malo vremena zajedno i kao oporavak, pre svega na mentalnom planu posle svih problema u januaru – da ponovo budemo grupa i nastavimo sa planiranim radom. ViΕ‘e sam nego zadovoljan kako je sve proteklo, spremamo se za put u ČeΕ‘ku na dve provere i da vidimo gde smo. NaΕΎalost, Jovica NikoliΔ‡ je povreΔ‘en i neΔ‡e moΔ‡i da putuje sa nama u ČeΕ‘ku, takoΔ‘e Marko MilosavljeviΔ‡ nije mogao da nam se pridruΕΎi, ali svi ostali su spremni i pripreme su protekle dobro“, rekao je selektor rukometaΕ‘a Toni Đerona za sajt RS S.

Utakmice protiv Čeőke na programu su petak i subotu od 18 sati u Žubriju.

„Analizirali smo ČeΕ‘ku, promenili su selektora i očekujemo neΕ‘to drugačiji sistem njihove igre, ali moguΔ‡nost da igramo dve utakmice zaredom sa istim protivnikom je odlična veΕΎba za kvalifikacije u aprilu. ImaΔ‡emo dve utakmice u razmaku od nekoliko dana i to vreme Δ‡e biti iskoriΕ‘Δ‡eno za rad na detaljima, da ispravimo neke stvari sa prve utakmice“, rekao je selektor.

Đerona ističe da su dani rada u Kragujevca odlična prilika da upoznaju mesto i halu Jezero u kojoj Δ‡e igrati revanΕ‘ meč baraΕΎa za Svetsko prvenstvo.

„Bila je ovo odlična prilika da upoznamo mesto i halu u kojoj Δ‡emo igrati. Nadam se da Δ‡e tribine biti pune i da Δ‡emo imati podrΕ‘ku u ovako vaΕΎnom meču. Imao sam priliku da vidim kakva je atmosfera u ovoj hali kada je prisutan veliki broj navijača, nadam se da Δ‡e tako biti i u utakmicama baraΕΎa i sigurno je da bi nam to dosta pomoglo“, rekao je Đerona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.