Đoković: Boli me ono što se događa na Kosovu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas posle pobede u prvom kolu Rolan Garosa da ga kao Srbina boli ono što se događa na Kosovu.

„Nisam političar, ali me boli kao Srbina šta se događa na Kosovu, naši ljudi su proterani iz opština. Ovo je najmanje što sam mogao da uradim. Kao javna ličnost osećam obavezu da iskažem podršku našem narodu i celoj Srbiji. Mislim da mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo, ali bitno je pokazati slogu u ovakvim situacijma“, izjavio je Đoković.

Đoković je danas posle pobede nad Amerikancem Aleksandrom Kovačevićem, na kameri napisao „Kosovo je srce Srbije“.

„Protiv ratova sam i konflikta bilo koje vrste. Situacija sa Kosovom je presedan u internacionalnom pravu i po povelji UN. Žao mi je što smo u situaciji koja se događa. Osećam odgovornost kao javna ličnost da pružim podršku, a posebno je osećam kao sin čoveka koji je rođen na Kosovu“, rekao je Đoković.

On je dodao i da je Kosovo „naše ognjište, uporište, središte najvažnijih događaja, najveća bitka se tamo desila, najviše manastira“.

Na pitanje kako komentariše to što je najnapadaniji teniser na društvenim mrežama Đoković je citirao Kobija Brajanta: „Odlično je kada te neko mrzi, jer se ne mrze dobri, već najbolji“.

„Ne mrzim nikoga, u tom maniru vaspitavam i svoju decu. Mržnja je izrazito negativna emocija i ako te neko mrzi, to govori o toj osobi. Mislim da nisam zaslužio da me neko mrzi“, izjavio je treći teniser sveta.

Đoković je odao priznanje današnjem protivniku na „borbenom duhu“.

„Poznajem ga, fin je momak. Naterao me je da zaradim pobedu u trećem setu. Mislim da može daleko da dogura, a koliko daleko, videćemo, zavisi od brojnih faktora“, rekao je Đoković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.