U trendu

Djoković: Bombardovanje i sankcije su me učinili jačim

Prvi teniser sveta Novak Djoković rekao je da su ga NATO bombardovanje, sankcije i odrastanje u teškim uslovima učinili jačim.

„Odrasli smo u teškim uslovima, što je važno reći kako bi svi razumeli naš put. Sankcije, rat, bombardovanje. Ekonomska kriza. Propustio sam veliki broj juniorskih turnira pošto moji roditelji nisu imali novca. Ali, ta iskustva su nas ojačala. Mislim da sada više cenimo neke stvari. Počeli smo sa samog dna“, rekao je Djoković u intervjuu za Tajms.

On je naveo da je za vreme NATO bombardovanja 1999. godine kao dvanaestogodišnjak proveo 78 uzastopnih noći u skloništu sa roditeljima.

„Posledice tog vremena i nedaće su duboko ukorenjene u svima nama“, dodao je osvajač 12 grend slem titula.

On je rekao da ga ta iskustva čine jačim.

„Ali, nisam nepobediv. Imam slabosti i ponekad se loše ponašam na terenu. Izvinjavam se svima zbog toga, pošto ponekad ego preuzme kontrolu. Ima još mogućnosti za napredovanje, a tu ne mislim na forhend ili bekhend, mislim da mogu još da napredujem kao osoba i to me stimuliše“, naveo je srpski reprezentativac.

Djoković je prošlog meseca postao prvi teniser od Roda Lejvera 1969. godine koji je u isto vreme osvojio četiri grend slem titule, a ovog leta bi kolekciji trofeja mogao da doda i zlatnu olimpijsku medalju u Rio de Žaneiru.

Prvi igrač sveta rekao je da mu glavna motivacija nisu novac ili osvajanje novih trofeja, već da postigne da se šira publika zainteresuje za tenis.

Takmičenje na trećem grend slem turniru u sezoni Vimbldonu počinje sutra u Londonu, a Djoković će pokušati da osvoji četvrtu titulu. On je dvostruki uzastopni pobednik Vimbldona, a prvu titulu osvojio je 2011. godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar