U trendu

„Đoković će završiti karijeru sa 27 Gren slem titula“

Bred Gilbert, bivši teniser a trenutno analitičar, govorio je o dominaciji Novaka Đokovića, Rodžera Federera i Rafaela Nadala u 21. veku i rekao da veruje da Srbin može da dođe do 27 Grend slem titula.
Đoković, Federer i Nadal postavili su praktično neoborive standarde u svetu tenisa osvojivši, pored ostalog, po 20 Grend slem titula.

S obzirom na to da je Federer možda završio karijeru zbog povrede, a da se Novak nalazi u mnogo boljoj formi od Nadala, Amerikanac predviđa budućnost.

„Ne bi me čudilo da u naredne tri sezone, znači u narednih 12, 13 Grend slem turnira, Novak osvoji između pet i sedam trofeja. Tako da, zašto ne bi završio karijeru sa 27 GS titula?“, zapitao se Gilbert.

Nekada četvrti teniser sveta na zanimljiv način opisuje dominaciju „velike trojke“.

„Njihova konstantnost je skandalozna. To što rade, rade iz nedelje u nedelju, a njihova ‘veličina’ je zavidna. Uspeli su i da se vrate na pobednički put kada im nije sve išlo za rukom. Igrali su 60 do 70 odsto najvećih turnira toliko godina u nizu, a i dalje na njima pobeđuju“, rekao je Gilbert.

Vlasnik 20 ATP titula misli da je Novak sada bolji igrač nego što je bio pre deset godina, kada je, takođe, dominirao svetom tenisa.

„On nastavlja da evoluira. Svaki poen i svaki protivnik njega nauče nešto novo. On je sa 34 godine bolji nego što je bio sa 24“, sa oduševljenjem je istakao 60-godišnjak iz Ouklenda.

Jasan napredak u igri najboljeg srpskog sportiste tokom poslednjih godina, najviše od dolaska Gorana Ivaniševića u njegov tabor, video se u jednom udarcu.

„Mislim da je ostvario neverovatan napredak u servisu. Uvek se i odlično kreće i mislim da je ‘otvoreniji’ u pristupu Grend slem turnirima“, podvukao je Gilbert.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.