U trendu

Djoković i Zimonjić oduševljeni atmosferom

Srpski teniski dubl Novak Djoković i Nenad Zimonjić rekli su posle pobede u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru da su oduševljeni atmosferom i podrškom, koja im je dala polet da dobro igraju.

„Atmosfera je bila neverovatna, publika je bila fantastična. Mi smo jako zahvalni na njihovoj podršci. S jedne strane, znamo koliko smo dobrodošli od početka ovde, ali nismo znali da će u ovoj proporciji podrška biti doživljena i stvarno je nešto što ostaje zapamćeno za sva vremena i što je nama dalo krila da odigramo kako smo odigrali“, rekao je Djoković novinarima.

Njih dvojica su danas pobedili Hrvate Marina Čilića i Marina Draganju 6:2, 6:2.

„Kada se u obzir uzme činjenica da sam ja u poslednje dve godine odigrao četiri-pet dubl mečeva i da sa Nenadom nismo imali mnogo uspeha, jer smo izgubili i u Dejvis kupu i u Torontu, da na ovaj način počnemo protiv kvalitetnog dubl para je izuzetno dobro i nadamo se da ćemo nastaviti tako“, rekao je Djoković.

Novinari su primetili da će im protivnici u drugom kolu najverovatnije biti domaći igrači Bruno Soareš i Marselo Melo, a primetili su da na sebi ima i boje brazilske zastave.

„Mi ćemo se hraniti tom energijom koja god da je na terenu. Što se tiče boja, nije to ništa sponzorski to nosim samo sad za intervju. Ne bih da izgledam prepotentno, kao što izgledam, ali ovo je neki način da iskažem zahvalnost Brazilcima“, rekao je Djoković.

Iskusni Zimonjić takodje je bio oduševljen.

„Iskreno, nismo znali šta da očekujemo, ali ovo je nešto što svaki sportista može da poželi. Meni je drago da igram sa Novakom, da smo zajedno doživeli ovo. Retke su prilike da bilo koji sportista može da prodje kroz ovo. On, naravno, ima podršku gde god se pojavi u svetu, ali ovo je neki drugi nivo. Možemo da budemo presrećni kako smo igrali i da budemo zadovoljni početkom turnira“, rekao je Zimonjić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar