U trendu

Đoković: Idem u Pariz sa dosta samopozdanja

BEOGRAD – Igranje pred domaćom publikom i osvajanje titule je sjajan osećaj i daje mi samopouzdanje pred Pariz, rekao je najbolji teniser sveta Novak Đoković nakon osvajanja titule na ATP turniru u Beogradu.

„Ushićen sam načinom igre, zadovoljan sam na terenu, dobro sam udarao lopticu. Spreman sam, Pariz mi je jedan od najvećih ciljeva sezone i želim da ga započnem na najbolji mogući način. Igranje pre publikom i ta energija je ono što sam želeo, a osvajanje trofeja je najbolji način za pripremu pred Pariz”, rekao je prvi reket sveta.

Prvi put u karijeri nastupio je na nekom turniru u nedelji pred Rolan Garos.

„Osećam da sam od Rima bolje udarao lopticu, bolje koristio teren, kretao se. Rim i Beograd su mi bitni za samouverenost i pripremu za Rolan Garos. Igrao sam finale u Rimu, u Beogradu sam osvojio turnir, spreman sam i motivisan”, istakao je Đoković.

Govorio je i o Vimldonu.

„Vimbldon mi je uvek u mislima. Kad smo prošle godine čuli da neće biti održan, bili smo tužni. Jedno od najlepših sećanja mi je osvajanje turnira 2019. godine pobedom u finalu protiv Federera. Celog života sam maštao da ga osvojim. Sada mi je sva energija usmerena ka Parizu, a nadam se da ću u Londonu i Parizu igrati najbolje što mogu”.

Žreb za Roland Garros je hteo da Rafael Nadal bude u njegovoj polovini žreba, a potencijalni duel njih dvojice moguć je u polufinalu.

„Iskreno, mislim da nije velika razlika igranje protiv Rafe u polufinalu ili finalu. Igranje protiv njega je uvek najveći izazov koji možete da imate na šljaci. Mnogo puta smo se sastajali na Centralnom terenu i znam kako to izgleda. U Rimu sam dobro igrao protiv njega i mislim da imam dobre šanse protiv bilo koga. Treba da verujem mojim veštinama, osećam se dobro, osvojio sam turnir ovde i nadam se da ću iskoristiti samopouzdanje”, rekao je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.