U trendu

„Đoković ignoriše činjenicu da je Tompson idol Modrića“

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta izrazio je ogorčenje zbog čestitke Novaka Đokovića hrvatskom fudbaleru Luki Modriću na osvajanju „Zlatne lopte“.

„Žalosno je da je Novak Đoković na svom tviter profilu napisao da je ovo ponosan trenutak za naš region jer smo dobili najboljeg fudbalera sveta. Čudno je da Đoković uporno ignoriše činjenicu da je idol Luke Modrića i ostalih hrvatskih reprezentativaca na čelu sa selektorom Dalićem dokazani srbomrzac i jedan od glavnih promotera ustaštva pevač Marko Perković Tompson“, navodi se u pisanoj izjavi Linte.

On podseća da je jedino Tompson imao privilegiju da pravi društvo hrvatskim igračima po povratku sa Svetskog prvenstva u Rusiji, tokom vožnje od aerodroma do centra Zagreba, kao i da se na kraju zvaničnog programa dočeka, Tompson popeo na binu i zajedno sa igračima otpevao više proustaških pesama.

„Zatim je najbolji igrač Svetskog prvenstva Luka Modrić, u ime ostalih hrvatskih igrača, javno pozvao Tompsona da otpeva još jednu proustašku pjesmu ‘Geni kameni’ u kojoj se izražava tuga zbog propasti NDH“, dodaje se u saopštenju.

Linta smatra da je ovo tužan trenutak za region jer je nagradu za najboljeg igrača sveta dobio fudbaler koji je otvoreni sledbenik ustaških zlikovaca i koji žali za propašću genocidne NDH.

„Luka Modrić, zajedno sa ostalim hrvatskim igračima iz reprezentacije i selektorom Dalićem, šalje zlokobnu poruku da opravdava izvršeni genocid nad stotinama hiljada Srba za vreme Drugog svetskog rata. Tragično je da Modrić slavi ustaštvo, a majka mu je Srpkinja čiji su rođaci završili u Jasenovcu“, dodaje se u izjavi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.