U trendu

‘Đokovic je mašina, Nadal je borac, a Federer…’

Žan-Fransoa Kožol, bivši francuski teniser, a danas teniski trener i direktor turnira u Marseju, imao je samo reči hvale za Novaka Đokovića, Rafaela Nadala i Rodžera Federera.

– Svaki od njih je poseban, i najbolji ikada na svoj način. Ja ima 66 godina i nagledao sam se tenisa, ali ono što oni rade je neverovatno – rekao je ‘velikoj trojci’ i opisao najbolje osobine svakog od tenisera.

– Đoković je poput savršene mašine. Nadal je sjajan borac. A kada razmišljam o estetici, zamišljam Federera. Njegova igra i stav su sjajni. Prava lepota.

Kožola ne iznenađuje što oni i dalje vladaju tenisom, iako su nekima, poput Nadalu, zbog povreda predviđali kratkotrajniju karijeru.

– Rafa trenira i priprema se na pravi način. Pogledajte Stena Vavrinku koji je takođe imao operaciju i vratio se na teren.Pre 16 godina igrač bi se zbog toga povukao. Današnji igrači su u neverovatnoj formi i sjajno se pripremaju. Federer je pravi primer toga, on je veliki perfekcionista i naporno radi. On, Rafa i Novak mogu igrati pet setova na vrhunskom nivou – rekao je bivši teniser i otkrio da je imao mali nesporazum sa stručnim štabom Rodžera Federera.

– Navodno sam rekao da Federer izgleda tužno na terenu, ali sam zapravo izjavio da ima pokeraški izraz lica. List L’Equipe nije dobro preveo moj odgovor i Toni (Godsik, Rodžerov agent, prim.aut.) je bio vrlo iznenađen – izjavio je Kožol, a prenosi Tennisworld.com.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.