U trendu

„Đoković je podvojena ličnost, takmiči sa Federerom i Nadalom za popularnost“

Bivši deveti igrač na svetu Mark Rose govorio je o Novaku Đokoviću. On se na početku osvrnuo na nedavne izjave oca srpskog tenisera, Srđana, o Rodžeru Federeru.

Srđan Đoković je o Švajcarcu rekao da je „ogroman šampion, ali nije dovoljno veliki kao Novak.“

„Gledajući hronologiju prethodnih dana, već je bilo napada njegovo oca na Rodžera Federera, što smatram nedopustivim. Čak i ako volite svog sina više od ičega na svetu, ne možete govoriti takve stvari. Da je moj otac to rekao, otišao bih kući i rekao mu da ućuti. Ne možete govoriti o nekome na taj način“, rekao je Rose.

Rose smatra da Đokoviću nije lako da igra u eri sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom.

„Jednostavno je glupo. Novak Đoković je prilično podvojena ličnost, šta god on rekao. Imam utisak da se on time hrani. Ne sudim o toj osobi jer svako ima svoje izvore motivacije i uverenja. Ali, generalno gledano, Novak Đoković je enigma. Teško mu je da se sa stanovišta popularnosti takmiči sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Mogu da razumem koliko je to frustrirajuće za njega. On je svetski broj jedan i sjajan igrač, ali suočava se sa dve legende“, dodao je on.

Rose zaključuje da je protekli period bio loš za Novaka.

„Ali, između izjave svog oca i fijaska Adrija tura, on nije uspeo da osvoji bodove u javnosti. Iznad svega, ne pomaže imidžu tenisa“, zaključio je 49-godišnji Švajcarac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)