U trendu

Đoković: Još sam gladan pobeda i trofeja

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je ponosan na rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste i da je i dalje „gladan pobeda i trofeja“.

Prvi teniser sveta će naredne nedelje igrati na turniru u Dubaiju, mesec dana pošto je osvojio Australijan open. On će u prvom kolu igrati protiv Čeha Tomaša Mahača, u utorak.

Đoković je nedavno rekao da se oporavio od povrede koja ga je mučila u Melburnu, gde je u januaru osvojio 22. grend slem titulu.

On se vratio na prvo mesto svetske rang-liste i u ponedeljak će početi rekordnu 378. nedelju na čelu ATP liste. On je premašio rekord Štefi Graf, koja je 377 nedelja provela na prvom mestu WTA liste. 

„Nadrealno je pomisliti da sam toliko dugo proveo na vrhu ATP liste. Uporediti se sa nekim poput Štefi Graf, jedne od najboljih u istoriji i drugih imena našeg sporta je nešto na šta sam ponosan“, rekao je Đoković u Dubaiju.

Đoković je prvi favorit za osvajanje turnira u Dubaiju, na kome je trijumfovao pet puta. On ima pomešana osećanja zbog prošle godine, kada je tu igrao prvi turnir otkako je deportovan iz Melburna, pošto nije vakcinisan protiv korona virusa i poraza u četvrtfinalu od Jiržija Veselija.

Srpski teniser neporažen od početka godine dočekuje turnir u Dubaiju.

„Blizu sam da budem 100 odsto fizički spreman, ali još nisam na tom nivou što se tiče igre, što se tiče osećaja na terenu. Ali, više se ne osećam sputano prilikom pokreta. Još sam gladan pobeda, trofeja i rekorda“, dodao je srpski teniser.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar