U trendu

Djoković na spisku za Indijan Vels, ali je potrebna vakcinacija

Najbolji teniser sveta Novak Djoković nalazi se na danas objavljenom spisku prijavljenih igrača za Masters u Indijan Velsu, ali su organizatori saopštili da je za učešće na tom turniru potrebna potpuna vakcinacija protiv korona virusa.

„S obzirom da su zdravlje i bezbednost glavni prioritet, turnir će zahtevati validan dokaz o potpunoj vakcinaciji za ulazak u teniski kompleks Indijan Velsa. Smernice za igrače su regulisane protokolima koje su uspostavili WTA i ATP i ograničenjima koja su uspostavile SAD u vezi sa statusom vakcinacije medjunarodnih putnika koji ulaze u zemlju“, navodi se u saopštenju organizatora.

Srpski teniser će tako da bi se borio za šestu titulu u kalifornijskoj pustinji od 7. do 20. marta morati da priloži dokaz o potpunoj vakcinaciji.

Djoković je prošlog meseca, posle nekoliko dana borbe, deportovan iz Australije nakon što je Federalni sud potvrdio odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka da mu poništi vizu.

Ministar je odluku o ukidanju vize Djokoviću doneo jer bi, po njegovom mišljenju, prisustvo nevakcinisanog igrača moglo da podstakne protivljenje vakcinaciji protiv korona virusa, ali i zbog zabrinutosti za javno zdravlje.

Na kraju, Španac Rafael Nadal je dve nedelje kasnije osvojio rekordnu 21. grend titulu pobedivši u finalu Rusa Danila Medvedeva.

I Nadal i Medvedev, obojica vakcinisani, nalaze se medju prijavljenim igračima za turnir u Indijan Velsu, baš kao i Nemac Aleksander Zverev, Grk Stefanos Cicipas, Italijan Mateo Beretini, Rus Andrej Rubljov…

Kada je reč o ženskom delu turnira, listu predvodi najbolja na svetu i šampionka Australijan opena Ešli Barti, a tu su još i Beloruskinja Arina Sabalenka, Čehinja Barbora Krejčikova, Paula Badosa iz Španije…

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.