U trendu

Djoković nakon preokreta i predaje Muzetija u četvrtfinalu Rolan Garosa

Prvi teniser sveta Novak Djoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske pošto mu je danas Italijan Lorenco Muzeti predao meč pri rezultatu 6:7, 6:7, 6:1, 6:0, 4:0.

Meč izemdju srpskog tenisera i 76. igrača sveta trajao je tri sata i 28 minuta.

Djoković je prvi stigao do brejka na meču i poveo sa 3:1, ali je 19-godišnji Muzeti uspeo da se vrati i potpuno preokrene rezultat.

Prvo je vratio brejk i izjednačio na 3:3, da bi se u taj-brejku vratio posle 1:4 i dobio taj deo igre sa 9:7. Srpski teniser je uspeo da spasi dve set lopte u tom taj-brejku, ali ne i treću.

Drugi set je počeo identično kao prvi, samo su uloge bile zamenjene. Muzeti je poveo sa 3:1, Djoković je odmah u narednom gemu vratio brejk i potom izjednačio na 3:3.

Do kraja seta igrači su bili sigurni na svoj servis, pa je i taj deo igre rešen u taj-brejku koji je Italijan bolje odigrao. Poveo je sa 4:0 i tu prednost je sačuvao do kraja za velikih 2:0 u setovima.

Prvog tenisera sveta nije poremetio gubitak prva dva seta, zaigrao je mnogo bolje i sigurnije pa je u naredna dva seta protivniku prepustio samo jedan gem.

Pre početka petog seta Muzeti je uzeo medicinski tajm-aut, da bi u prvom poenu Djoković prilikom pada povredio prst na desnoj ruci.

Povreda nije omela Djokovića da nastavi sa dobrom igrom, a pri rezultatu 4:0 Muzeti je predao meč srpskom teniseru.

U četvrtfinalu protivnik će mu biti deveti teniser sveta Italijan Mateo Beretini, kojem je meč osmine finala bez borbe predao Švajcarac Rodžer Federer.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.