U trendu

Đoković neće nositi srpsku zastavu u Tokiju

Novak Đoković je, bez sumnje, naš najbolji sportista, ali na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju neće nositi zastavu Srbije u svečanom defileu na otvaranju najveće svetskovine sporta.

To je otkrio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković tokom vrlo zanimljivog intervjua za „Večernji list“, prenosi Blic.

Aktuelni prvi čovek olimpizma u Srbiji, upitan je „Da li je Novak Đoković najveći srpski sportista svih vremena?“, a usledio je jasan odgovor:

„Nikad niko neće biti kao on. To majka ne rađa. Osim što je neponovljiv sportista, on je i neverovatan čovek“, započeo je Maljković svoju priču.

Maljković je objasnio kako je i zašto najbolji teniser današnjice odbio da nosi nacionalnu zastavu.

„Ponudili smo mu da nosi našu zastavu na otvaranju Igara u Tokiju, na šta je on odgovorio – predsedniče, hajde da nekoga drugog učinimo srećnim. Ja sam nosio zastavu u Londonu. Pružimo priliku nekome drugom. I zbog svega toga ja sam predložio da se beogradski Trg Terazije preimenuje u Trg Novaka Đokovića, no odmah su me napali jer, kao, to ne bi bilo u duhu pravnih propisa Republike Srbije jer se takva čast ne može dobiti za života. A Terazije je turska reč za vagu“, istakao je Božidar Maljković.

Podsetimo, zbog pandemije virusa korona, Olimpijske igre u Tokiju neće se održati ove, već 2021. godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)