U trendu

Djoković: Nisam u potpunosti zdrav, ali Kveri je zaslužio da pobedi

Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je danas posle eliminacije s Vimbldona da nije bio u potpunosti zdrav, ali da je Amerikanac Sem Kveri zasluženo pobedio i izborio plasman u osminu finala.

„Nisam bio u potpunosti zdrav, ali znate, nije sada mesto i vreme da se priča o tome. Protivnik je bio na izuzetno visokom nivou i zaslužio je da pobedi“, rekao je Djoković posle meča.

Djoković je danas eliminisan s trećeg grend slema u sezoni, pošto je u trećem kolu izgubio od Sema Kverija u četiri seta 6:7 (6), 1:6, 6:3, 6:7 (5).

„Čestitam Semu na pobedi. Odigrao je sjajan meč. Servirao je jako dobro. Mislim da je taj deo njegove igre danas bio brutalan. Dolazio je do lakih poena zahvaljujući kvalitetnom prvom servisu… Jednostavno me nadigrao“, rekao je Djoković.

Duel trećeg kola Vimbldona je zbog kiše, a potom i mraka prekinut u petak posle dva seta pri vodjstvu Amerikanca od 7:6 (6) i 6:1, a Djoković u subotu nije uspeo da napravi preokret i dodje do plasmana u osminu finala.

Meč je danas takodje u dva navrata prekidan zbog kiše, a na kraju se ispostavilo da su te pauze više odgovarale Amerikancu, 41. teniseru na ATP rang listi.

Djoković je danas uspeo da osvoji treći set sa 6:3 posle 32 minuta igre. Srpski teniser je u četvrtom setu iskoristio tek 12. brejk loptu i došao u situaciju da servira za izjednačenje u setovima, ali je Kveri ipak uspeo da uzvrati, pa je taj period igre završen u taj-brejku.

„Uspeo sam da osvojim četiri grend slem turnira u nizu, naravno u dve sezone. Radije bih da razmišljam o tome, a ne o ovom porazu. Imao sam svoje šanse, pogotovo u četvrtom setu, kada sam došao u prliku da serviram za izjednačenje… Usledio je taj-brejk… I u njemu sam vodio, ali jednostavno nisam osećao lopticu i teren na način koji sam želeo. To je sport“, kazao je Djoković.

On je rekao da neće igrati za Srbiju u Dejvis kupu protiv Velike Britanije u Beogradu za dve nedelje, jer želi da se odmori i na neko vreme distancira od tenisa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.