U trendu

Đoković: Olimpijsko zlato je bilo cilj pre početka sezone

BEOGRAD – Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da spreman da odigra najboljij tenis na predstojećim Olimpijskim igrama.

„Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI“, rekao je Đoković na konferenciji za medije pred polazak za Tokio.

„Spreman sam, odmoran i inspirisan daa odigram najbolji mogući tenis. Kada igrate za svoju zemlju to je najveća čast, privilegija.To su najlepši momenti koje jedan sportista može da doživi. Retki su momenti kada mogu da učestvujem u nekom timskom takmičenju. Imamo sam sreće da osvojim Dejvis kup, ono što mi fali je olimpijsko zlato“, rekao je Đoković.

Srpski teniser istakao je da nastup na Olimpijskim igrama poseban za svakog sportistu.

„OI je najveća sportska smotra i ne možete da doživite taj osećaj kao sportista nigde kao na OI. Prvo, predstavnik ste svoje zemlje. Drugo, takmičite se sa najboljim sportistima na svetu. Ono što OI razlikuje od ostalih takmičenja je činjenica da ste u olimpijskom selu sa sportistima iz svih zemalja i sportova i da imate mogucnost da delite vreme sa njima. To je čega se rado sećam sa OI. To je nezamenljiv osećaj koji mi je da podstrek za dalju karijeru“, poručio je Đoković.

Najbolji teniser sveta osvrnuo se i na pripeme pred Tokio.

„Ne bih rekao da je nekonvencionalan način pripreme, već izvlačenje najboljeg iz uslova u kojima se nalazim. Ne može sve idealno da bude. Ja sada imam više uloga u svom žiotu od tenisera. I otac sam i suprug, pa moram da se posvetim i familiji kada nisam na turnirima. Imao sam odlične pripreme, dobar sparing sa kondicionim trenerom. Bilo je odlično vreme i atmosfera koji su mi dali vetar u leđa koji nosim sa sobom u Tokio“.

Što se tiče konkurencije na olimpijskom tuniru, Đoković je istakao da neće biti lako uprkos izostanku nekih tenisera.

„Iako ima otkaza nekih igrača iz vrha, ali dosta njih je i tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, svašta može da se desi. Treba doći do finala. Olimpijske igre nose pritisake, očikevinja i emocije. Drugačije je od ostalih turnira, ali trudiću se da tretiram OI kao bilo koji drugi turnir kako bih ostao usredsređen na cilj“, zaključio je Đoković.

On je u Tokio ispraćren aplauzima uz himnu „Bože pravde“, koju je pevao pred novinarima na aerodromu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.