U trendu

Đoković osvojio 10. Australijan open i 22. grend slem titulu u karijeri

MELBURN – Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je 10. put u karijeri Australijan open i stigao je do 22. grend slem titule, pošto je danas u finalu u Melburnu pobedio Grka Stefanosa Cicipasa 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

Meč je trajao dva sata i 56 minuta, a ovo je bio 13. međusobni duel u karijeri srpskog i grčkog tenisera, a 11. trijumf Đokovića, koji će od sutra zvanično preuzeti prvo mesto na ATP listi od Španca Karlosa Alkazara.

Đoković nikada u karijeri nije poražen u finalu Australijan opena, a trijumfom u Melburnu izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju osvojenih grend slem trofeja.

Đoković i Nadal su osvojili po 22. grend slem trofeja. Ovo je bilo 33. grend slem finale za srpskog tenisera, a 22. trijumf najboljeg srpskog tenisera.

Đoković je pobedom u Australiji stigao do 93. titule u karijeri, a druge u ovoj sezoni.

Australijan open igrao je za nagradni fond od 76,5 miliona australijskih dolara (48,5 miliona evra).

Đoković je sigurno ušao u meč, a u drugom gemu propustio je dve prilike da napravi brejk. Srpski teniser je na svoj servis stigao do 2:1, a onda je stigao do brejka. Đoković je potom na svoj servis potvrdio brejk i poveo 4:1. Srpskim teniser je održavao prednost od tri gema i prvi set je dobio rezultatom 6:3.

Oba tenisera su sigurno osvojila prve gemove na svoje servise na startu drugog seta. Grk je potom prvi put na meču osvojio gem sa nulom i poveo 2:1. Đoković je dobrim prvim servisima i sigurnim forhendima stigao do 2:2. Igralo se potom gem za gem, a Cicipas u desetom gemu nije iskoristio set loptu. Grčki teniser je zatim na svoj servis poveo 6:5, a onda je Đoković izjednačio na 6:6.

Đoković je u taj-brejku poveo 4:1, ali je Grk izjednačio na 4:4. Srpski teniser je potom osvojio tri poena i zasluženo je stigao do 2:0 u setovima.

Cicipas je napravio brejk na startu trećeg seta, ali je Đoković odmah uzvratio ribrejkom. Srpski teniser je poveo 2:1, a potom se igralo gem za gem. Đoković je poveo 5:4, a u u desetom gemu bilo je 30:30. Cicipas je sigurnim servisom uspeo da osvoji naredna dva poena i da stigne do 5:5.

Srpski teniser je poveo 6:5, ali je Cicipas izjednačio na 6:6.

Đoković je u taj-brejku slavio sa 7:5 i zasluženo je stigao do novog trofeja u Melburnu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar