U trendu

Djoković počinje sa Kvonom, na Alkarasa u četvrtfinalu Vimbldona

Srpski teniser Novak Djoković igraće u prvom kolu ovogodišnjeg Vimbldona protiv Sunvu Kvona iz Južne Koreje, odlučeno je danas žrebom u Londonu.

Ako bude uspešan na startu turnira, Djoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Tanasi Kokinakis – Kamil Majhšak.

Potencijalni rival Djokoviću u četvrtfinalu biće Španac Karlos Alkaras, a u polufinalu Norvežanin Kasper Rud ili Poljak Hubert Hurkač.

U drugoj polovini žreba, u projektovanim četvrfinalima, sastaće se Italijan Mateo Beretini i Grk Stefanos Cicipas, odnosno Španac Rafael Nadal i Kanadjanin Felils Ože-Alijasim.

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Laslo Djere će na startu turnira igrati protiv Čileanca Alehandra Tabila, a Miomir Kecmanović protiv Autralijanca Džona Milmana.

Ako preskoče prve prepreke, njih dvojica će se sastati već u drugom kolu, dok im je Djoković potencijalni rival u trećoj rundi.

U Djokovićevom delu žreba je i Dušan Lajović kojem će prvi rival biti Španac Pablo Karenjo Busta, dok je jedino Filip Krajinović u drugom delu žreba i na startu Vimbldona igraće protiv Čeha Jiržija Lehecke.

Nadal će takmičenje početi protiv Argentinca Franciska Serundola, Britanac Endi Marej igraće protiv Australijanca Džejmsa Dakvorta, a snage u prvoj rundi odmeriće i Stan Vavrinka i Janik Siner.

Učesnici ovogodišnjeg Vimbldona neće dobiti bodove nakon odluke čelnika takmičenja da se ruskim i beloruskim igračima zabrani učešće na turniru. 

Vimbldon počinje u ponedeljak, 27. juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.