U trendu

Djoković posle velike borbe izgubio od Tima, sa Federerom za polufinale

Srpski teniser Novak Djoković izgubio je večeras od Austrijanca Dominika Tima sa 7:6, 3:6, 6:7 u drugom kolu završnog mastersa u Londonu.

Djoković sada ima pobedu i poraz u grupi „Bjorn Borg“, pa će meč srpskog tenisera i Rodžera Federera u četvrtak odlučiti ko će od njih dvojice u polufinale. Na drugoj strani, Tim je ovim trijumfom obezbedio mesto medju četiri najbolja igrača u Londonu.

I Djoković i Tim su bili sigurni u uvodnim gemovima na svoj servis, da bi potom u četvrtom gemu Austrijanac greškama omogućio srpskom teniseru da stigne do prvog brejka na meču.

Koliko je Tim odigrao loše četvrti, toliko je odigrao dobro peti, pa je bez izgubljen poena odmah vratio brejk.

Do kraja seta vodila se velika borba, a pobednik prvog seta rešen je posle taj-brejka koji je dobio Djoković sa 7:5.

Tim je sjajno počeo drugi set, uz jedan brejk je vrlo brzo poveo sa 3:0 i tu prednost je sačuvao do kraja seta.

Djoković je loše počeo i odlučujući set, izgubio je svoj servis, a potom je propustio tri prilike da odmah vrati brejk. Ono što nije uspeo tada jeste u šestom gemu kada je izjednačio na 3:3.

Peti teniser sveta je u 11. gemu napravio brejk, poveo je 6:5, ali je Djoković u narednom odgovorio istom merom i odveo set u taj-bejk. Srpski teniser je dobro počeo, poveo je sa 3:0, ali je Tim preokrenuo rezultat i na kraju slavio sa 7:5 nakon ukupno dva sata i 50 minuta velike borbe.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar