U trendu

Đoković protiv Sunvu Kvona na startu Vimbldona

LONDON – Srpski teniser Novak Đoković igraće protiv Sunvu Kvona iz Juže Koreje u prvom kolu Vimbldona odlučeno je danas žrebom.

Kvon (24) je trenutno na 75. mestu ATP liste, a u karijeri je igrao samo jednom protiv Đokovića i to prošle godine u Beogradu. Srpski teniser je tada slavio 6:1, 6:3. Đoković i Kvon bi trebalo da igraju u ponedeljak od 14.30 časova.

Đoković će u drugom kolu ako pobedi tenisera iz Južne Koreje igrati sa pobednikom duela između Tanasisa Kokinakisa i Kamila Majčržaka.

Srpski teniser bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa Karlosom Alkarazom iz Španije, dok bi mu rival u polufinalu mogli biti Kasper Rud ili Hubert Hurkač.

U drugoj polovini žreba nalaze se Rafael Nadal, Mateo Beretini, Stefanos Cicipas…

Rival Miomiru Kecmanoviću na startu Vimbldona biće Australijanac Džon Milman. Pobednik ovog duela igraće u drugom kolu sa boljim iz duela između srpskog tenisera Lasla Đerea i Čileanca Alehandra Tabila. Kecmanović ili Đere bi mogli da budu rivali Đokoviću u trećem kolu.

Dušan Lajović će u prvom kolu igrati Pabla Karenja Buste iz Španije, a Filip Krajinović će se sastati sa Čehom Jiržijom Lehečkom.

Đoković brani titulu na Vimbldonu, pošto je prošle godine u finalu pobedio Beretinija 6:7, 6:4, 6:4, 6:3. Srpski teniser je šest puta u karijeri osvajao treći gren slem turnir sezone.

Jedina predstavnica Srbije Aleksandra Krunić igraće u prvom kolu protiv Rumunke Sorane Kirstee.

Vimbldon će biti igran od 27. juna do 10. jula, a nagradni fond iznosi više od 47 miliona evra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.