U trendu

Đoković u finalu Rima posle velike borbe

RIM – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale mastersa u Rimu, pošto je večeras u polufinalu pobedio Italijana Lorenca Sonega 6:3, 6:7 (5-7), 6:2.

U finalu mastersa u Rimu Đoković će igrati protiv Španca Rafaela Nadala, koji je u polufinalu bio bolji od Amerikanca Rejlija Opelke 6:4, 6:4.

Bio je ovo drugi meč u danu za oba igrača, pošto su ranije odigrali svoje četvrfinalne duele, koji su sa jučerašnjeg rasporeda zbog kiše pomereni za subotu

Đoković je bez većih problema došao do prvog seta, ključni brejk napravio je u četvrtom gemu, a tu prednost je sačuvao i posle 35 minuta igre iskoristio je prvu set loptu.

Ceo drugi set obeležili su sigurni servis gemovi oba rivala. U 10. gemu Đoković je morao da spasava dve set lopte, ali je u narednom gemu brejknuo Sonega.

U sledećem gemu servirao je za trijumf, imao je dve meč lopte koje nije iskoristio.

Usledile su brejk lopte za Sonega, a Italijan je iskoristio drugu i odveo set u taj-brek.

Taj brejk je doneo veliku borbu, Đokoivć je bolje krenuo i poveo sa 4:2, Sonego je brzo uzvratio i nanizao četiri poena i ponovo došao do set lopti.

I ovaj put Đoković je spasio jednu, ali drugu nije uspeo i meč je otišao u treći odlučujuči set.

Đoković je u četvrtom gemu odlučujućeg seta uzeo servis rivalu, a tu prednost je materijalizovao u narednom za vođstvo od 4:1.

Pri rezultatu 5:2, Đoković je još jednom došao do brejka i ovog puta završio meč u svoju korist.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.