U trendu

Đoković: Volim vas Srbijo, želim još puno godina da igram

LONDON – Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da mu je pobeda na Vimbldonu veoma bitna za karijeru.

Đoković, koji je danas sedmi put u karijeri osvojio Vimbldon, pošto je u finalu pobedio Nika Kirjosa 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7:3) podsetio je damnogi ljudi znaju šta mu se desilo na početku godine i dodao da nije očekivao da će mu toliko vremena trebati da se vrati.

„Dosta me je iscrpelo sve što se desilo i što me je pratilo narednih meseci. Bilo je potrebno strpljenje, verujem u sebe i znao sam da će doći pre ili kasnije momenat kada ću se boriti za trofeje“, rekao je Đoković za RTS.

Srpski teniser priznao je kakvu simboliku za njega ima osvojeni trofej na današnji dan.

„Vimbldon uvek dolazi u momentima kada mi je to toliko bitno, presudno, da se vratim psihički u optimalu i nivo koji mi odgovara. Zahvalan sam na ovom trenutku i ovo je najlepši poklon za godišnjicu braka i na dan rođenja Nikole Tesle“, dodao je srpski teniser.

Đoković je dodao da želi još puno godina da igra.

„Ja želim da igram profesionalni tenis na visokom nivou dok god mi telo dozvoli i dok imam motivaciju. Za sada je sve prisutno u meni, jako bitan faktor je da imam podršku najbližih, zahvalan sam svima i želim da sve ovo potraje. Mora mnogo stvari da se poklopi, mnogo stvari se menja, život se menja, ali glad za velikim tofejima ostaje isti. Volim vas Srbijo, volim vas“, zaključio je Đoković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.