U trendu

Đoković: Žao mi je što Nadal ne igra, ali pokušaću da osvojim Monte Karlo

MONTE KARLO – Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković izjavio je večeras da mu je žao što Španac Rafael Nadal neće igrati na mastersu u Monte Karlu, ali je dodao da želi da osvoji titulu na ovom turniru.

Nadal je otkazao nastup na turniru u Monte Karlu, pošto se nije oporavio od povrede.

„To je gubitak za turnir i generalno za tenis, jer je Nadal ubedljivo najbolji teniser na šljaci u istoriji. Znamo koliko je puta osvajao Monte Karlo i sve druge turnire. Mislim da je ovo prilika za sve nas druge – kada on nije tu, da pokušamo da osvojimo titulu“, rekao je Đoković, prenosi zvanični sajt ATP-a.

Na mastersu u Monte Karlu neće igrati još jedan Španac Karlos Alkaraz.

„Alkaraz je godinu i po dana jedan od najboljih igrača na svetu na bilo kojoj podlozi. Dokazao je to tako što je osvojio grend slem titulu na betonu, a verovatno je većina mislila da će se to desiti na šljaci. To ilustruje koliko je kompletan teniser. Ima izvanredan mentalitet, borbeni duh, uvek pritiska, oduzima vreme protivniku i prilagođava se dobro taktički svakom rivalu“, istakao je srpski teniser.

Đoković je naveo da su pored Alkaraza, Janik Siner i Holger Rune buduća „Velika trojka“ svetskog tenisa.

„Osvežavajuće je imati još jedno novo rivalstvo o kojem će ljudi govoriti: Alkaraz – Siner. Videli smo neke uzbudljive, neverovatne mečeve između njih dvojice, uključujući onaj u Majamiju. Njih dvojica i Rune su možda sledeća ‘Velika trojka'“, zaključio je Đoković.

Đoković je masters u Monte Karlu osvojio 2013. i 2015. godine. On će se u drugom kolu sastati sa pobednikom meča između Rusa Ivan Gakova i Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.