U trendu

Đokovića i Federera pitali o sramnom ponašanju Kirjosa – rekli su samo ovo

Kontroverzni australijski teniser Nik Kirjos napravio je juće novi ispad na turniru u Sinsinatiju zbog čega je kažnjen novčano sa 113.00 dolara.

Podsetimo, Kirjos je tokom meča u više navrata ulazio u sukob sa sudijom, kog je na kraju opsovao i pljunuo, a pored toga je i razbio dva reketa dok je išao na pauzu za toalet.

Kao stoji u obrazloženju ATP-a, Nik je kažnjen zbog „agresivne igre, napuštanja terena bez dozvole, izgovorenih prostakluka i nesposrtskog ponašanja tokom meča drugog kola“, koji je izgubio od Rusa Karena Kačanova.

Takođe, 24-godišnjem Austarlijancu je rečeno da može biti  kažnjen i suspenzijom kada bide sprovedena zvanična istraga.

– Pored odmah izrečene novčane kazne, ATP sprovodi istragu koja će pokazati šta se tačno dogodilo za i odmah po završetku spornog meča kako bi se utvrdilo da li je potrebno preduzeti dodatne mere. To bi moglo da rezultuje dodatnom novčanom kaznom i/ili suspenzijom – stoji u saopštenju Asocijacije teniskih profesionalaca.

O Kirjosovom sramnom ponašanju novinari su pitali i Novaka Đokovića i Rodžera Federea, ali su obojica odbila da daju svoj komentar.

– Po meni to je odluka koju treba da donesu ATP i sam turnir u zavisnosti od težine prekršaja koji je napravio igrač – rekao je najbolji teniser sveta i dodao:

– Teško je presuditi šta je ispravno, a šta pogrešno. Po meni, taj meč je bio po svim teniskim merilima kvalitetan. A Kačanov je pred kraj postajao sve žešći.

Novinare je zanimalo i da li će, kao predsednik Saveta igrača, pratiti tok događaj nakon ovog incidenta.

– Naravno, pratiću sve što se bude dešavalo – rekao je Srbin.

Posle šokantnog poraza od Andeja Rubljeva, Federer nije želeo da daje bilo kakve izjave o Kirjosu, samo je kratko rekao:

– To ne želim da komentarišem jer zaista nisam raspoložen – rekao je kratko Švajcarac.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.