U trendu

Đokovića pitali hoće li ponoviti incident, evo šta je odgovorio

Novak Đoković, prvi reket sveta, prvi put od incidenta na Ju-Es opena razgovarao je sa novinarima.

Srpski teniser u video-četu sa novinarima u Rimu pričao je o nedavnoj diskvalifikaciji sa Otvorenog prvenstva SAD.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, prvi put posle diskvalifikacije na US openu, rekao je novinarima u Rimu da je to za njega bio šok i da mu je bilo čudno što je na takav način završio učešće na turniru u Njujork.

Đoković je diskvalifikovan sa US opena u četvrtom kolu kada je lopticom pogodio linijskog sudiju.

„Bio je to šok za mene, prvi put u karijeri mi se dogodilo nešto takvo. Bilo je mnogo spekulacija da li sam zaslužio budem diskvalifikovan ili ne. Pravila si jasna, ja sam to prihvatio i nastavio dalje“, rekao je Đoković u video razgovoru novinarima u Rimu, gde će igrati na turniru iz Masters serije, koji je danas počeo.

On je istakao da je posle meča proverio kako je sudija, dodavši da mu je žao što je izazvao šok, koji kako kaže, ona nije zaslužila.

„Bilo je čudno da na taj način završim učešće na US Openu. Osećao sam dobro, igrao sam dobro. Osvojio sam Sinsinati koji se igrao na istom terenu, imao sam dosta samopouzdanja. Bilo je neočekivano i potpuno bez ikakve namere da je udarim. Nisam zaboravio i mislim da nikad neću. To je nešto što ostaje u sećanju ceo život“, rekao je Đoković i dodao:

„Ne mogu da vam obećam ili garantujem da nikada više neću uraditi nešto slično ovome u životu. Naravno, daću sve od sebe, ali sve je moguće u životu.“

Đoković je priznao da je u prošlosti imao slične ispade, kao, uostalom, i drugi teniseri.

Novak će nastup na Mastersu u Rimu početi u drugom kolu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.