U trendu

Djordjević: Pratila nas je i nesreća, ponosan sam na momke

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je danas njegovi košarkaši moraju da budu ponosni na srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

„Momci moraju da budu ponosni na sve što su uradili i izdržali. Ovo su bile ekstremno teške pripreme za ekstremno zahtevno takmičenje“, rekao je Djordjević na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Kraun plaza.

Srbija je osvojila srebrnu medalju na u nedelju završenom Evropskom prvenstvu u Istanbulu.

„Pratila nas je i nesreća. Nisu izgovori, ali da smo bili ful… U svim igračima se video nedostatak energije na kraju. Dali su i poslednji atom energije i to je za svaki naklon. Možemo da budemo izuzetno zadovoljni i ponosni s onim što smo uradili. Još jedna medalja u nizu… Nadam se da će košarkaška reprezentacija Srbije i dalje nastaviti da ih donosi“, istakao je Djordjević.

On je zahvalio na podršci i izuzetnom dočeku.

Djordjević je rekao da je na prvenstvu „nivo sudjenja bio neadekvatan za ovaj nivo takmičenja“ i dodao da je ulaganje prigovora na sudjenje je sasvim normalna stvar jer želi da se zaštiti ekipa.

„Oni nisu bili spremni za ovako prvenstvo i ovako kvalitetnu košarku. To je moje subjektivno mišljenje koje ne mora da bude tačno, ali je veoma blizu istine“, rekao je Djordjević.

Na pitanje novinara, uz čestitke selektoru na uspehu, da li je istina da je u Istanbulu ignorisao premijerku Srbije Anu Brnabić, Djordjević je kratko odgovorio „hvala na čestitkama“.

Kapiten ekipe Milan Mačvan zahvalio je svima na podršci i istakao da se nada da će reprezentacija u bliskoj budućnosti osvojiti i zlatnu medalju.

„Iza nas je veliki turnir, dali smo maksimum u ovom trenutku. Odigrali smo odličan turnir i zasluženo došli do finala. Nismo imali snage za taj još jedan korak da osvojimo zlato. Poraz u finalu će poslužiti kao nauk, pogotovo mladjim igračima“, rekao je Mačvan.

Njegov zamenik, član idealne postave kontinentalnog šampionata Bogdan Bogdanović rekao je da je ekipa zadovoljna medaljom.

„Završilo se i ovo leto… Kada se slegnu utisci i sve sumira, zadovoljni smo tom medaljom. Nije lepo kada se završi porazom, ali je napravljen neki uspeh. Čestitao bih saigračima, dali smo maksimum, što je najbitnije“, rekao je Bogdanović.

On je naveo da ne žali ni zbog jedne odluke tokom prvenstva, pa i u finalu protiv Slovenije.

„Treba da prodje odredjeni period da bi shvatio gde si pogrešio. Najbolje se uči u porazu. Nekako je svima pao ogroman teret sa ledja. Napravili smo neki rezultat. Teško je kada dodješ kući i slaviš poraz. Uzećemo to zlato“, kazao je Bogdanović.

Košarkaškoj reprezentaciji Srbije će u 19.00 biti priredjen svečani doček u Starom dvoru u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar