Djorović: Odradili smo posao kako treba

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Goran Djorović rekao je posle večerašnje pobede protiv Makedonije da je njegova ekipa uradila ono što se očekivalo od nje.

„Znali smo i pre utakmice da će utakmica biti teška, jer su sve ekipe motivisane kada igraju protiv Srbije, pogotovo s prostora bivše Jugoslavije. Igrači su odradili posao kako je trebalo, ono što se očekivalo od nje. Čestitam ekipi na igri i pobedi“, rekao je Djorović posle utakmice za televiziju Arena sport.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je danas u Novom Sadu Makedoniju sa 2:1 u sedmom kolu Grupe sedam kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i tako zadržala maksimalan učinak.

„Imali smo dosta šansi da sa 2:0 odemo na odmor… Nismo iskoristili šanse, a u drugo poluvreme smo ušli malo opuštenije. Na kraju moramo biti zadovoljni s tri boda, pogotovo kada se uzme u obzir veliki broj problema s kojima smo se suočili pre utakmice. Mnogi igrači su falili, neki su igrali mnogo ove sezone, a nekima su falili minuti“, rekao je Djorović.

Napadač Luka Jović nije bio u protokolu za današnju utakmicu zbog povrede, a Djorović je rekao da je „morao pre meča da se podvrgne hirurškom zahvatu“.

„Jović mnogo znači za ovu ekipu i učinićemo sve da ga osposobimo za Rusiju. Ako na žalost to ne bude slučaj, moraćemo da pronadjemo rešenje. Sada je bitno da pustimo da se strasti slegnu i da igrači uživaju u ovoj pobedi“, rekao je on.

Selektor Makedonije Dobrinko Ilievski ocenio je da je njegova ekipa s „prevelikim poštovanjem ušla u meč protiv Srbije“.

„U drugom delu smo se trgli, igrali smo kako smo priželjkivali. Malo je falilo da dodjemo do pozitivnog rezultata“, rekao je Ilievski.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.