U trendu

Djukić: Trebaju nam tri boda protiv Mačve

Trener fudbalera Partizana Miroslav Djukić rekao je danas da očekuje tešku utakmicu protiv Mačve, pre svega zbog umora svojih igrača, ali da se nada da će se dobra igra i atmosfera iz duela sa Skenderbegom u Ligi Evropa preneti na domaće prvenstvo.

„Najteže su utakmice posle evropskih utakmica. Biće teško posle psihološkog umora i fizičkog pražnjenja posle Skenderbega. Očekujem tešku utakmicu, ali nama trebaju tri boda i sa tom namerom idemo u Šabac“, rekao je Djukić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana igraju u nedelju od 13 časova protiv Mačve u Šapcu, utakmicu 16. kola Super lige Srbije. Crno-beli ulaze u duel posle pobede nad Skenderbegom od 2:0, u Ligi Evropa u četvrtak.  

„Očekujem da nam ta pobeda bude zamajac, da se prenese dobra atmosfera i vibracije na Supr ligu, da ekipa dobije samopouzdanje i da počnemo da igramo bolje nego do sada. Ova pobeda protiv Skenderbega je veoma važna“, rekao je trener srpskog šampiona.

Govoreći o sastavu, Djukić je rekao da je Milan Mitrović dobio udarac u levi članak i da Ognjen Ožegović oseća bol u zadnjoj loži i da su ostali, osim od ranije povredjenog Sejdube Sume, spremni. Golman Vladimir Stojković će biti u konkurenciji, a dodao je i da će biti rotacija u ekipi u zavisnosti od toga ko će biti spreman za sutrašnju utakmicu.

„Videćemo da li će Tošić biti spreman. On je u dobroj formi, ima samopouzdanje i ako bude spreman vodićemo ga“, rekao je Djukić.

On je naveo i da je Brazilac Everton primer kako se odnosi prema obavezama i utakmicama.

„On ne zna da li je Bačka, Mačva, Mančester ili Everton… Njegov pristup je isti svakoj utakmici, on drži nivo, pa se pone, pa ga drži, ne spušta se ispod nivoa. To je igrač koga svako želi u svojoj ekipi“, reao je Djukić.

Djukićeva prva utakmica u ovom trenerskom mandatu u Partizanu bila je u prvom kolu upravo protiv Mačve, a crno-beli su tada pobedili sa 6:1. Djukić je ponikao u Mačvi, ali je rekao da je prvenstveno profesionalac i da njegova ekipa ide na pobedu, a da je sve ostalo u drugom planu.

„Ova utakmica neće imati nikakve veze sa prethodnom, koja je Mačvi bila vatreno krštenje zbog neiskustva igranja u Super ligi. Izgledalo je lako, ali utakmica u Šapcu će biti teža i drugačija. Ovo će za mene biti veoma bitna utakmica – igram kući „, rekao je on.

Uptan da li očekuje da će se njegova ekipa mučiti kao u prethodnom kolu u Čačku, gde je pobedila golom Zorana Tošića iz slobodnog udarca u nadoknadi vremena, Djukić je rekao da misli da hoće, pošto će sada crno-beli biti umorniji.

„Takodje, bićemo i iskusniji za to iskustvo u Čačku. Ako ne igrate 100, pa i 200 odsto ne možete nikoga da pobedite. Potreban je adekvatan pristup od prvog minuta ako želiš da pobediš, u Super ligi nema lake utakmice, pogotovo van kuće“, naveo je on.   

Govoreći o Mačvi, Djukić je rekao da je to ekipa koja želi da igra, da ne ide na duge lopte, da igra čvrsto i agresivno i da ima brze kontranapade.

Upitan za šanse Partizana o prolasku u drugu fazu Lige Evropa, pošto crno-beli pobedom nad domaćem terenu protiv Jang Bojsa mogu da prodju dalje, Djukić je ponovio da je dobro što sve zavisi od njegove ekipe.

On je dodao i da će ekipi koristiti predstojeća pauza zbog obaveza reprezentacija, kako bi se igrači odmorili.

Posle 15 kola u Super ligi Partizan je drugi na tabeli sa 36 bodova, četiri manje od vodeće Crveze zvezde, a Mačva zauzima 11. mesto sa 16 bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar