U trendu

Dokić nastavlja da šokira: Otac me silom naterao da nosim dres Srbije, volim Australiju

Jelena Dokić definitivno nema nameru da stane sa objavljivanjem detalja svog privatnog i nimalo prijatnog života.

Nakon što je u svojoj autobiografiji opisala do detalja kako ju je otac Damir Dokić godinama zlostavljao, Jelena je u razgovoru za BBC otkrila i da je njegova bila ideja da svojevremeno odigra dva meča u dresu Jugoslavije (odnosno Srbije, kao naslednice SFRJ i SRJ-op.nov.) u FED Kupu.

„To uopšte nije bila moja odluka. Volim Australiju i veoma sam zahvalna zemlji koja mi je dala sve što mi je potrebno kada sam sa 11 godina došla kao izbeglica. Volela sam da igram za Australiju i osećala sam se potpuno kao Australijanka – on mi je to oduzeo. Imala sam samo 17 godina. Naterana sam da to učinim i objavim javno, čemu sam se potpuno protivila“, rekla je Jelena Dokić.

Damir je poznat po nasilničkom ponašanju – jednom je na US Openu napravio skandal i razbio telefon jer nije bio zadovoljan porcijom lososa, na Vimbldonu je izazvao skandal noseći zastavu svetog Georgija, a 2009. je u pritvoru proveo 15 meseci zbog pretnje ručnom bombom australijskom ambasadoru u Srbiji.

I pored svega, Jelena je pokušala da popravi odnos s njim.

„Pokušala sam da se pomirim sa njim nekoliko puta tokom godina, ali to jednostavno nije bilo moguće. Teško je komunicirati sa nekim ko misli da nije uradio ništa loše, niti pokazuje znake kajanja. Učinila sam bukvalno sve što sam mogla za njega i porodicu – kada sam odlazila, ostavila sam mu sav novac i nastavila to da radim u godinama koje su dolazile, ali je u jednom trenutku došlo do situacije da nema više veze sa tenisom. Počela sam da se pitam da ću ikada moći da vodim normalan život, pošto sam zamalo počinila samoubistvo. Živela sam gotovo 30 godina u nekoj vrsti bola, zato mislim da je vreme da nastavim dalje i gledam u budućnost. Imam mnogo razloga da budem srećna i samo je potrebno da iza sebe ostavim ljude koji u svom srcu nemaju najbolji interes za mene“, zaključila je Dokićeva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (11)