U trendu

Đoković: Važna titula pred Rim i Rolan Garos

Novak Đoković izjavio je posle osvajanja titule u Madridu da mu je prijao odmor posle rane eliminacije u Monte Karlu.

“Prva četiri meseca sezone odigrao sam neverovatno i poraz u Monte Karlu desio se s razlogom jer mi je bilo potrebno vreme da ponovo napunim baterije. Tri nedelje bile su više nego dovoljne da povratim svežinu i da se vratim spreman“, rekao je Đoković.

“Došao sam nešto ranije u Madrid, navikao sam se na uslove i odigrao sam fantastičan turnir koji će mi dati samopouzdanje za Rim i naravno za Rolan Garos, gde želim da budem u najboljoj formi“, dodao je prvi teniser sveta.

U finalu je Đoković pobedio Endija Marija sa 6:2, 3:6, 6:3 i osvojio je 29. trofej iz Masters serije, prenose mediji.

“Odigrao sam izvanredno prvi set, a onda sam u drugom setu napravio nekoliko grešaka i izgubio svoj servis. Nisam mogao da se vratim, počeo je da servira vrlo dobro, pogotovo na T liniju i sa ’djus’ strane, vrlo precizno i jako. Moglo je tada da ode i na drugu stranu. U trećem setu se činilo da ću privesti kraju meč na 5:2, on je ponovo dobro odservirao, a u poslednjem gemu bilo je vrlo gusto, izvukao sam se servisom i forhendima“, osvrnuo se Novak na poslednji gem u kojem je spasao sedam brejk lopti.

Đoković je sada osvojio 64 trofeja u karijeri, koliko i Pit Sampras i Bjern Borg.

“Tek sada za to saznajem i prija mi što sam u društvu takvih legendi na koje sam se ugledao, pogotovo na Samprasa. Ponosan sam na taj podatak i on me motiviše za dalje“, zaključio je Novak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar