U trendu

Donirana sportska oprema osnovnim školama u Vojvodini

NOVI SAD – Sedamnaest osnovnih škola u Vojvodini dobilo je danas ugovore o dodeli sportske opreme i rekvizita obezbeđenih preko Saveza za školski sport Vojvodine iz donacije holandske Humanitarne organizacije „Sports for Ćildren Foundation“.

Kako se navodi u saopštenju, ugovore su predstavnicima škola uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i predsednik ŠŠV Branislav Tešić.

Sekretar Basta je ovom prilikom istakao da je reč o sjajnoj inicijativi Saveza za školski sport Vojvodine i njegovih partnera, zahvaljujući kojoj su škole u Vojvodini dobile kvalitetne reparirane gimnastičke sprave za nastavu fizičkog, u vrednosti između 80 i 100 hiljada evra.

„Oprema je izuzetno kvalitetna. Nije nova, ali je u veoma dobrom stanju i sigurno će našim osnovcima pomoći da bolje savladaju gimnastiku u svojim školama“, kazao je Basta.

On je dodao da su u prvom krugu opremu dobile škole koje su najugroženije i kojima je bila najpotrebnija, a početkom naredne godine očekuje se isporuka drugog dela donacije.

Predsednik Saveza za školski sport Vojvodine Branislav Tešić rekao je da je ova inicijativa zajednički realizovana sa Savezom za školski sport i pedagoge fizičke kulture Grada Subotice i školicom sporta iz Subotice „SuTeam“.

On je naglasio da je donirana oprema korišćena u holandskim školama, te da je kompletno reparirana i veoma kvalitetna.

„S obzirom na to da trenutno nismo u mogućnosti da nabavljamo opremu za škole, ova donacija će sigurno doprineti boljoj nastavi fizičkog“, kazao je Tešić.

Među doniranom opremom su strunjače, švedski sanduk, gimnastičke klupe, švedska zvezda, golovi za rukomet.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar