U trendu

Đorđević: Cilj je plasman u finale

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević ponovio je danas da je ambicija njegove ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu plasman u finale, koji donosi i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Moj stav je poznat, kao i ambicija i vera u ove momke. Ponoviću još jednom, naš cilj je da predstavljamo Srbiju u Riju, a samo dve ekipe su sigurne za Olimpijske igre – to su finalisti. Nismo jedini, koji su zacrtali taj cilj. Sve evropske reprezentacija idu na taj rezultat i imaju prava na to s obzirom na kvalitet“, rekao je Đorđević novinarima u Beogradu.

„Ovo će biti jedno od najjačih Evropskih prvenstava do sada. Svima su porasli apetiti. Biće teško, ali što je teže, to je slađe… Još jedna čestitka svim igračima na fenomenalnom ponašanju tokom cele sezone, na osvojenim titulama i individualnim priznanjima. To uliva poverenje da ćemo kroz zajedničku igru doći do dobrog rezultata“, dodao je on.

Košarkaška reprezentacija Srbija okupila se danas u Beogradu u Hotelu „Zira“ na početku priprema pred Evropsko prvenstvo.

Na okupljanju reprezentacije nisu se pojavili Ognjen Kuzmić, Marko Kešelj, koji učestvuju na Letnjoj NBA ligi, kao i Nemanja Bjelica, koji je potpisao ugovor sa Minesotom i koji će se priključiti reprezentaciji za nekoliko dana.

Selektor Srbije je rekao da „samo u našoj grupi“ ima pet reprezentacija, koje mogu da se bore za finale, a na novinarsko pitanje šta Srbiju izdvaja od ostalih konkurenata za najviši plasman, on je rekao snaga grupe.

Kapiten repezentacije Miloš Teodosić rekao je da mu je drago što nema povređenih igrača i dodao da je većina imala sjajnu sezonu iza sebe.

„Sada je na nama da nastavimo taj kontinuitet i kroz reprezentaciju. Grupa nam je teška, ali mi treba da gledamo svoju igru i to je najvažnije… Ovo će biti najteže EP u poslednjih par godina, jer svi dolaze u najjačim sastavima“, ocenio je Teodosić.

Košarkaška reprezentacija Srbije narednih dana će trenirati u Beogradu, a 19. jula putuju za Kranjsku Goru, gde će 2. avgusta odigrati prvu pripremnu utakmicu protiv Mađarske. Od 6. do 9. avgusta Srbija će učestvovati na turniru u Francuskoj, gde će igrati sa domaćinom i Rusijom. Posle tog turnira selektor Đorđević, kako je najavio, će skratiti spisak igrača. 

Srbija će 12. avgusta u Beogradskoj areni igrati sa Francuskom, a posle toga, 15. i 16. sledi Trofej Beograda, a pored Srbije će učestvovati još Rusija, Kina i Venecuela.

Do kraja priprema košarkaše Srbije čeka turnir u Izraelu, gde će učestvovati domaćin i selekcija Ukrajine, a potom i dve utakmice sa Slovenijom u Ljubljani i Banjaluci.

Na Evropsko prvenstvo Srbija će otputovati 3. septembra.

Srbija će igrati u Grupi B u Berlinu sa selekcijama Španije, Italije, Nemačke, Turske i Islanda.

Evropsko prvenstvo održaće se od 5. do 20. decembra u Hrvatskoj, Francuskoj, Nemačkoj i Letoniji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.