U trendu

Đorđević: Ostvaren san, cilj da imamo kontinuitet

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je da je njegov cilj da „imamo kontinuitet“ i poručio da je osvajanjem srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru „ostvaren san“.

„Shvataš na igrama koliko je teško doći do medalje, a mi u košarci imamo dve. Ostvarili smo san, gurali jedne druge u selu. Zato su Igre specifičme. Zato mi je žao što (Nemanja) Bjelica nije sa nama, jer je on deo nas, uvek bio i siguran sam da će biti“, rekao je Đorđević novinaru „Blica“ na dočeku ispred Narodne skupštine u Beogradu.

On je istakao da je njegov cilj da „imamo kontinuitet“.

„Mislim da možemo da ga nastavimo, da iskoristimo smene generacija u Francuskoj, ili promene u Španiji i LItvaniji, selekcijama koje su osvajale odličja u pethodnom periodu. Nikada nisam tražio alibije i izgovore, ni u povredama ni u drugim stvarima, pa neću ni ubuduće. A tražiće se još od nas posle ove tri godine“, istakao je Đorđević.

Imamo, kako je naglasio, rezultate i poštuju nas.

„Imamo obavezu da nastavimo sa kvalitetnim radom, pripremama, jer nikada specifičnije nisu bile zbog kvalifikacionog turnira i svega pre i posle. Na pravom smo putu, moramo da iskoristimo celokupnu situaciju, zamajac“, rekao je Đorđević.

Upitan da prokomentariše atmosferu u Olimpijskom selu i uporedi je sa Atlantom 1996. godine, Đorđević je rekao da je „drugačije kada si igrač i selektor“.

„Ne sećam se da smo bili ovako upućeni jedni na druge i bliski. U jednoj zgradi svi naši sportisti, po spratovima i stanovima. Ma fenomenalno. I u dobru i kada je bilo teško“, kaže Đorđević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike