U trendu

Đorđevića ne hvata panika: Igraćemo bez kalkulacija, i 10 puta protiv SAD

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da će poraz od Australije biti velika škola u nastavku Olimpijskih igara, prenose sportski mediji.

„Ovo je definitivno bila dobra škola za nas. Analiziraćemo utakmicu, ispraviti greške. Nije naš zaštitni znak da se tako lako predamo na kraju, jer je utakmica bila na tri poena do pet minuta pred kraj. Poraz je težak, ali treba da čestitamo protivniku koji je bio bolji“, rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle utakmice u Rio de Žaneiru.

Srbija je izgubila od Australije rezultatom 95:80, u drugom kolu Grupe B i tako zabeležila prvi poraz na Olimpijskim igrama.

„Razlika nije bila realna u odnosu na to kako se odvijala utakmica, ali utakmica se ne igra 35, nego 40 minuta. Neobjašnjivo mi je to kako nismo iskoristili bonus koji smo imali. To znamo kako da iskoristimo, ali nismo večeras. Fizički smo dobro odgovorili. Australija je igrala jaku košarku, Mils i Delavedova su napravili razliku, gurali su loptu, to su NBA šampioni“, kazao je Đorđević.

Novinare je zanimalo šta se dogodilo sa centrom Denvera i srpske reprezentacije Nikolom Jokićem, koji je za 18 minuta imao samo sedam poena uz tri skoka.

„To sada ne mogu da objasnim. Intenzitet visokih igrača Australije je veliki, poput Andersena, Boguta i Bejnsa, igraju jako. Jokić je mlad, ovo je za njega veliko iskustvo, a on je pametan momak. Potrebno nam je više od njega, očigledno. To je normalno, on brzo uči. Imao je dobar kvalifikacioni turnir, ali niko, pa ni on, ne živi u prošlosti. Dokazao je nešto, ali je to prošlost, mora da nastavi“, rekao je selektor Srbije.

Đorđević je rekao da Srbija neće kalkulisati, ko god joj bio potencijalni protivnik u četvrtfinalu.

„Igraćemo na pobedu. Ne zanima me da li ćemo igrati i 10 puta sa reprezentacijom SAD. Moja filozofija je takva da nema kalkulacija“, rekao je Đorđević.

Srbija će u sledećoj utakmici Grupe A igrati protiv Francuske, u sredu od 19.15 po srednjoevropskom vremenu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.