U trendu

Dramatične prognoze bivšeg trenera: Novaka očekuje pauza, niko ne zna koliko dugo

Nikola Pilić, bivši trener Novaka Đokovića,osvrnuo se na nedavni povratak Novaka Đokovića tenisu posle šestomesečne pauze, ali i na nove probleme koje mu zadaje povreda lakta. Hrvatski trener ističe da nije siguran da će operacija rešiti njegov problem s laktom, ali i smatra da srpski teniser mora 100 odsto da bude zdrav kako bi se vratio na teren.

– Čuo sam se s njim pre Australijan opena i rekao mi je da lakat nije 100 spreman i da pri nekim udarcima oseća bol. Očigledno je da se povreda iskomplikovala tokom turnira i da ga sada ponovo očekuje pauza. Koliko dugo, to niko ne zna, čak ni sam Novak. U svakom slučaju, na teren ne sme da se vrati dok lakat ne bude maksimalno spreman za najveće napore. Ne sme da žuri, jer ova vrsta povrede traže mirovanje, sve ostalo može da iskomplikuje situaciju, čak da dovede u pitanje i karijeru ako se ne bude adekvatno lečila – poručio je Pilić, a prenosi Kurir.

On je dodao i da nije siguran da je opreacija rešenje: – Nisam siguran da operacija može 100 odsto da dovede do oporavka. Mora da se uradi dobra analiza, da se konsultuje s najboljim doktorima, ali ono što ja znam jeste da je kod takve vrste povrede najvažnije da se kost koja se razdvojila ponovo spoji.

– Ima tek 30 godina i siguran sam da nije rekao svoje poslednje tenisu – zaključio je Pilić.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.