U trendu

Dubai i zvanično u ABA ligi

Košarkaški klub Dubai od naredne sezone će i zvanični biti član ABA lige, saopšteno je danas iz regionalnog takmičenja.

ABA liga je navela da je, u skladu sa odlukama Skupštine lige i nakon što je usvojen dogovor vlasnika, potpisan višegodišnji ugovor sa Dubaijem.

„Time su definisani svi ključni elementi buduće sportske i poslovne saradnje, počevši od učešća Dubaija u ABA ligi od sezone 2024/25“, navodi se u saopštenju.

Direktor lige Dubravko Kmetović je rekao da je pidruživanje Dubaija ABA ligi na mnogo načina specifičan sportsko-poslovni projekat.

On je dodao da su klubovi ovo prepoznali kao idealnu priliku za ostvarenja dva cilja – da se pojača kvalitet takmičenja i da se otvore vrata novog tržišta.

„S nestrpljenjem očekujemo da budemo domaćini ABA lige ovde u Dubaiju, u Koka-Kola Areni. gde će ljubitelji košarke moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Od srca zahvaljujem upravi ABA lige i klubovima na saradnji i posvećenosti tome da dovedemo ABA ligu u naš grad“, rekao je predsednik Dubaija Abdula Seid Al Nabodah.

Kako se dodaje u saopštenju ABA lige, više detalja o ovom projektu biće saopšteno na konferenciji za novinare u utorak u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.