U trendu

Džikić: Previše mekano smo počeli utakmicu

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši „previše mekano“ počeli utakmicu protiv AEK-a, kao i da je poraz donekle posledica umora.

„Pre svega hoću da se zahvalim ljudima što su došli i napunili Pionir. Izgubio sam opkladu za broj navijača i baš mi je drago što sam je izgubio. Hvala im što su došli i bodrili. Znam da nisu zadovojni, nismo ni mi, ali ovakve stvari se dešavaju. Ja ne bih pričao mnogo o sudijama, ali bilo je čudnih momenata. Ne pričam o kriterijumu, nego o dimenzijama terena“, rekao je Džikić novinarima posle meča.

AEK je večeras praktično sve vreme vodio, a Partizan u finišu nije uspeo da iskoristi priliku preokrene.

„Ne svidja mi se kako smo otvorili utakmicu, jer su nam dali četiri trojke. Znaš da će da bude tuča i otvoriš mekano. Posle toga su oni kontrolisali utakmicu…Gledaćemo video ove utakmice, ali nemamo mnogo vremena, čeka nas FMP. Ne dogadja se ništa čudno. Neki igrači su ušli u umor. Da ima drugih, igrali bi oni“, rekao je Džikić.

Trener Partizana je posle novinarskog pitanja rekao da ima puno poverenje u svoje igrače koji su večeras igrali završnicu.

„Što se tiče kraja, ja iskusniji sastav nemam. To su isti oni igrači koji su pobedjivali neizvesne završnice. To su ljudi u koje najviše verujem kad se lomi. Nemam generalno nekih zamerki. Uvek može pametnije“, rekao je Džikić.

On je kazao da još ne zna da li će Džamont Gordon poptisati ugovor, već da će se to znati posle testova.

„Nismo doneli odluku. On je došao na probu, nije potpisao ugovor. To je jasno od prvog dana. Videćemo u kakvom je stanju i da li je zdrav. Van forme je, ali to nama ne smeta. Apsolutno najvažnije je da li je zdrav, sve ostalo nas ne zanima“, rekao je Džikić.

Trener AEK-a Jure Zdovc ocenio je da je ovo velika pobeda za njegove košarkaše, koji su proteklog vikenda izgubili od Arisa sa pola koša razlike u polufinalu grčkog kupa.

„Ovo je velika pobeda za nas, mislim da mi je ovo prvi put da sam pobedio protiv Partizana u Beogradu. Dobro igramo u gostima u poslednjih mesec i po dana. Drago mi je što sam ubedio igrače da zaborave težak poraz od Arisa u grčkom kupu. Partizanu želim sve najbolje. Imaju sjajan tim i sjajnog trenera. Dugačka je sezona, imaju mnogo pobeda do sada, a biće ih još do kraja“, rekao je Zdovc.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar