U trendu

Džudo LŠ: Zvezdi srebro, Slaviji bronza

BEOGRAD – Džudo ekipa Crvene zvezde na najjačem klupskom takmičenju, Ligi šampiona u Parizu osvojila je srebrno odličje.

U velikom finalu crveno-beli u sastavu Strahinja Bunčić (66kg), Rustam Orujov (do 73 kg), Zebeda Rekhviašvili (81kg), Jovan Niškanović (81kg), Nemanja Majdov (90kg), Bojan Došen (100kg) i Lukaš Krpalek (preko 100 kg) odmerili su snage sa višestrukim osvajačem ovog takmičenja, ekipom Javara, u kome su Rusi slavili 4:1.

Predsednik Izvršnog odbora DŽK Crvena zvezda Stojan Vujko po osvajanju Superlige Srbije najavio je da ekipa u Pariz ide sa šampionskim ambicijama.

„Dokazali smo da smo evropska džudo sila i da smo u samom vrhu. Ove sezone smo bili spremni za najsjajnije odličje što smo pokazali tokom čitavog turnira. Naredne godine sasvim sigurno idemo na zlato“, rekao je Vujko, koji je čestitao Zvezdinim momcima, ali i devojkama iz Slavije koje su osvojile bronzanu medalju u Ligi šampiona.

Ekipa novosadske Slavije u Parizu osvojila je bronzano odličje, u sastavu Nadežda Petrović (52kg), Marica Perišić (57kg), Tea Tintor (63kg), Jelena Tasić (63kg), Anka Pogačnik (70kg), Milica Žabić (+78kg) i Milica Cvijić (+78kg) predvođene trenerom Vladimirom Jovičićem.

Na uspehu im je čestitao i Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.