U trendu

Egzum: Navijači me privukli da dođem u Partizan

BEOGRAD – Novi košarkaš Partizana Dante Egzum izjavio je da je zbog navijača „crno-belih“ odlučio da karijeru nastavi u beogradskom klubu.

Egzum (27) je pre nekoliko dana potpisao ugovor sa Partizanom. On je prošle sezone igrao za Barselonu, a pre toga je nastupao za Klivlend i Jutu.

„Prošla godina mi je otvorila oči kada je košarka u Evropi u pitanju. Potpisao sam za Partizan, pošto sam želeo da nastavim da igram u Evropi. Glavni razlog koji me je privukao da dođem u Partizan su navijači. Sa mnogima sam pričao o navijačima Partizana. Svi misle da mi je Najdžel Vilijams-Gos pričao o klubu. Naravno da sam i od njega dosta čuo o Partizanu. U Australiji sam sa 15-16 godina imao trenera koji je iz Srbije i on mi je pričao da ne postoji ništa kao utakmice Partizana. Jedva čekam da istrčim pred navijače na prvoj utakmici Evrolige. Mnogo toga sam čuo i video“, rekao je Egzum za Partizanovu klupsku televiziju.

On je istakao da bi u Partizanu voleo da igra na poziciji plejmejkera.

„Ideja kada sam došao ovde je da donesem tu agresivnost. Očekujem da igram malo više na poziciji plejmejkera da uposlim saigrače. Obožavam da igram u tranziciji, da trčim, da dođem do reketa i tu kreiram akcije. Pokazaću to tokom ove sezone. U odbrani mogu da branim tri pozicije. Cilj mi je da igram čvrsto svaku utakmicu“, rekao je australijski košarkaš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.