U trendu

Engleska posle 55 godina u finalu nekog velikog turnira

Fudbalska reprezentacija Engleske prvi put u istoriji se plasirala u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu na Vembliju posle produžetaka pobedila Dansku sa 2:1.

Danska je povela u 30. minutu golom Mikela Damsgora iz slobodnog udarca, Engleska je izjednačila autogolom Simona Kjera u 39. minutu, a gol odluke postigao je Hari Kejn u 104. minutu.

Engleska će se za titulu prvaka Evrope, prvu veliku titulu posle 55 godina, boriti sa Italijom koja je u prvom polufinalu slavila protiv Španije posle penala.

Fudbaleri Engleske su na početku meča imali inicijativu, ali je Danska povela u 30. minutu posle bespotrebnog faula koji je napravio Luk Šo. To je kaznio Damsgor sjajnim udarcem iz slobodnog udarca sa oko 25 metara.

Sterling je nakon toga propustio veliku priliku za izjednačenje, ali je Engleska samo minut kasnije ipak poravnala rezultat. Saka je s krila poslao loptu ka Sterlingu, ali je ispred fudbalera Engleske uklizao Kjer i poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Obe ekipe su imale šanse i u nastavku, ali golova nije bilo pa je meč otišao u produžetke.

Danci su „pali“ na početku prvog produžetka, pa je Engleska bila ta koja je držala loptu u svom posedu i napadala, a to se isplatilo u finišu tog dela igre.

Sterling je ušao u kazneni prostor, oborio ga je Mele, a sudija Dani Makele je odmah pokazao na penal. VAR je potvrdio odluku arbitra, pa je loptu uzeo Kejn.

Udarac Kejna sa bele tačke sjajno je odbranio Kasper Šmajhel, ali je napadač Totenhema natračao na odbijenu loptu i u 104. minutu je poslao u mrežu za veliko slavlje na Vembliju.

Finale se igra u nedelju od 21.00 na Vembliju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.