U trendu

Eraković: Jedva čekam meč sa Partizanom, verujem u punu Marakanu na derbiju

BEOGRAD – Fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković izjavio je danas da jedva čeka 169. „večiti derbi“ sa Partizanom.

Meč između Crvene zvezde i Partizana biće odigran u petak od 19 sati na stadionu „Rajko Mitić“.

„Izuzetno sam nestrpljiv i jedva čekam da istrčim na teren u petak. Mnogo volim večite derbije, atmosferu koja se stvori, kao i taj pozitivan pritisak sa kojim sam naučio da se nosim još u mlađim kategorijama Crvene zvezde. Siguran sam da nas očekuje fudbalski spektakl koji će upotpuniti Marakana i atmosfera koju prave naši navijači“, rekao je Eraković, prenosi zvanični sajt Crvene zvezde.

On je istakao da su fudbaleri Crvene zvezde svesni koliko je derbi važan za igrače i navijače.

„Za navijače je to jedna od najbitnijih utakmica u sezoni i bez obzira na bodovnu razliku na tabeli, očekuje nas izuzetno težak meč. Naravno, i nama igračima je derbi veoma bitan, reč je o utakmici koja je izuzetno važna za samopouzdanje i nema lepšeg osećaja nego ostvariti pozitivan rezultat u najvećem meču srpskog fudbala“, dodao je Eraković.

Crvena zvezda na prvom mestu na tabeli SLS sa 13 bodova prednosti u odnosu na Partizan.

„Raduje me što smo u dobroj formi i što iz meča u meč sve bolje igramo. Bili smo odlični u Ivanjici, pre toga protiv Voždovca i Čukaričkog takođe, kao i Vojvodine, iako nismo trijumfovali, tako da nema razloga da derbi ne dočekamo puni samopouzdanja, iako smo svesni činjenice da se kroz istoriju dešavalo da forma ne utiče na konačan rezultat tog meča. Ne razmišljamo o bodovnoj razlici, niti će ta prednost da utiče u smislu našeg pristupa meču“, rekao je on.

Eraković je ponovio da u redovima „crveno-belih“ vlada fantastična atmosfera.

„Pripremamo se dobro tokom cele nedelje, atmosfera u ekipi je fantastična, koncentrisani smo i željni da obradujemo naše navijače koji će, siguran sam, ispuniti Marakanu. Posle derbija nas čeka i proslava rođendana, u utakmici protiv Novog Pazara koja je na programu 11. marta, tako da ćemo imati motiv više i u tom smislu da izborimo dobar rezultat“, zaključio je defanzivni fudbaler Crvene zvezde.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.