U trendu

Evo kako je Matić preporodio zvezdu od 105 miliona evra

Vezni fudbaler Mančester Junajteda Pol Pogba poručio je da mu je dolazak Nemanje Matića u mnogome pomogao da bude na nivou zbog kojeg je prošlog leta došao na Old Traford za tada rekordnih 105 miliona evra.

Pogba ove sezone baš zbog Matića igra ofanzivnije, kao u Juventusu, što se odmah isplatilo jer je Francuz bio strelac po gola u trijumfima Junajteda nad Vest Hemom (4:0) i Svonsijem (4:0) u Premijer ligi.

„Igrač sam koji više obraća pažnju na napadačke akcije i sada sam dobio takvu ulogu. Matić je defanzivniji, možemo da se menjamo tokom utakmice, ali sam u ova dva meča bio ofanzivniji, dok je Nemanja ostao nazad. To mi je mnogo pomoglo da budem ono što jesam. I dalje obavljam odbrambene zadatke, ali sada mogu da pomažem i napadačima i budem bliže golu, prosto uživam“, rekao je Pogba za ESPN.

Pogba je prošle sezone često bio na meti kritika javnosti na Ostrvu zbog toga što ne pruža partije kakve se od njega očekuju i zbog čega je uložen veliki novac, a od ove pored sebe ima srpskog reprezentativca Matića posle transfera iz Čelsija.

Snažni i visoki fudbaler smatra da „crveni đavoli“ imaju kvalitet da postanu šampioni Engleske posle pet godina.

„Zadovoljan sam kako smo startovali sezonu, ali tek je početak. Najveći rival smo mi sami sebi, nema razloga da se bilo koga plašimo iz Premijer lige, pokazali smo da smo jaki kao tim. Znamo da možemo da imamo vrhunsku sezonu i nadam se da ćemo osvojiti titulu“, zaključio je Pogba.

Naredni meč u Premijer ligi Mančester Junajted igra na svom terenu protiv Lestera u subotu od 18.30 sati.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar