U trendu

Evropska nedelja sporta u Srbiji u više od 30 gradova

BEOGRAD – Evropska nedelja sporta u Srbiji održava se od 23. do 30 septembra, pokrenuta je od strane Evropske unije, a učešće uzima više od 30 gradova.

Glavna poruka je „BeActive”, odnosno promocijazdravog stila života i fizičke aktivnosti kao jedne od važnijih stavki zdravog života.

Evropska nedelja sporta održava se osmi put, a u Srbiji peti put za redom u koordinaciji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta.

U 10 gradova Srbije održava se i „Sportski izazov“ – Beograd, Zaječar, Zrenjanin, Bor, Sombor, Pirot, Aranđelovac, Požarevac, Pančevo i Knjaževac.

Centralni događaji održani su u Beogradu – „BeActive noć“ na Tašmajdanu i „Urban sport fest“ u Silosima Beograda, sa više od 4.000 posetilaca koji su imali priliku da se uključe u brojne radionice, zatim takmičenje u plesu koje je okupilo osam muško-ženskih parova iz Srbije, Hrvatske, Rusije, Kube, Holandije i BiH.

Takođe, održano je nadmetanje u skejtbordingu Trick prize, na specijalnoj rampi, koje je okupilo je publiku svih generacija.

Najbolji skejteri izvodili su različite trikove, a oni najuspešniji su osvojili vredne nagrade.

Skejtbording i brejking, koji su naročito popularni među omladinom, debitovaće na programu Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine-

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.