U trendu

Fabregas: Zaboravio sam bio kako se igra fudbal

Vezni igrač Čelsija Sesk Fabregas rekao je danas da je tokom krize u Čelsiju u jednom trenutku „zaboravio kako se igra fudbal“.

Fabregas je u intervjuu za specijalizovani sajt Gol (goal.com) otkrio tako do koje mere je klub bio poljuljan krajem prošle godine. Aktuelni šampion izgubio je 5. decembra kod kuće od novog prvoligaša Bornmuta 1:0.

„U jednom trenutku, posle utakmice sa Bornmutom, ležao sam u krevetu i razgovarao sa svojom suprugom. Zaboravio sam kako se igra fudbal. Imao sam loptu i nisam znao šta da radim sa njom. Bilo je teško u ta dva ili tri meseca od novembra, kada nisam imao samopouzdanja“, rekao je Fabregas.

Tadašnji trener Žoze Morinjo dobio je otkaz dve nedelje posle Bornmuta, a ekipu je tada preuzeo privremeni trener Gus Hidink, što se poklopilo sa Fabregasovim povratkom u formu. Igrač sada želi da se revanšira Bornmutu za poraz.

„Sve se promenilo u poslednja dva meseca, igram dobro. Nije najvažnije kako ste otišli u nokdaun, važno je kako ustajete. Sada mogu da budem bolji“, rekao je 28-godišnji igrač.

Čelsi je odavno ostao bez šanse da osvoji titulu, ali Fabregas i dalje ima za koga da navija.

„Želim da je Lester osvoji. To što oni rade je izuzetno. Za to su potrebni prava strast i hrabrost“, rekao je Fabregas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.