U trendu

Favoriti sigurni u današnjim mečevima na EP

Favoriti u današnjim mečevima na Evropskom vaterpolo prvenstu u Beogradu su bili sigurni, pa su tako pobede u trećem kolu upisali Srbija, Hrvatska, Crna Gora i Španija.

Srbija je u poslednjem meču dana pobedila Francusku sa 16:8 u trećem kolu Grupe B.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Andrija Prlainović sa tri gola, dok su se po dva puta u listu strelaca upisali Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Filip Filipović, Nikola Jakšić i Stefan Mitrović.

Srbija je zauzela prvo mesto u Grupi B sa devet bodova i u osmini finala će igrati protiv Slovačke.

Drugo mesto u grupi pripalo je Hrvatskoj, koja je u prvom meču dana bila bolja od Malte sa 22:2.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Sandro Sukno i Andro Bušlje sa po četiri gola, dok su Luka Bukić i Andelo Setka postigli po tri. Golove za Maltu postigli su Džerom Gabareta i Mark Meli.

Hrvatska će u osmini finala igrati protiv Holandije.

Reprezentacija Crne Gore pobedila je Slovačku sa 15:6 u utakmici trećeg kola Grupe A, ali nije uspela da izbori prvo mesto u Grupi A zbog lošije gol razlike od Španije.

Vaterpolisti Španije su danas u Beogradskoj areni sa 15:4 savladali Holandiju.

Najzaslužniji za pobedu Španije bio je Albert Espanjol sa pet golova, Giljermo Molina Rios je postigao četiri, a Gonzalo Ečenike tri. U poraženom timu najbolji je bio Robin Lindhaut sa tri postignuta gola.

Prvo mesto u Grupi A zauzela je Španija koja će se u osmini finala sastati sa Maltom, četvrtoplasiranim timom Grupe B, dok će Crna Gora igrati protiv Francuske.

Rezultati današnjih mečeva:

Grupa A:

Španija – Holandija 15:4
Crna Gora – Slovačka 15:6

Grupa B:

Francuska – Srbija 16:8
Hrvatska – Malta 22:2

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.