U trendu

Federer se slomio pred kamerama, rasplakao se zbog svog teniskog oca (video)

Rodžer Federer poznat je u svetu sporta po hladnokrvnosti na terenu, ali dešavalo mu se u nekoliko navrata da se posle svojih mečeva rasplače. Međutim, najtrofejniji igral u istoriji tenisa ovog puta slomio se zbog tragičnog događaja iz svoje prošlosti.

Uoči početka Australijen opena, Federer je dao intervju za „CNN“ u kojem se prisetio trenera Pitera Kartera.

Australijski teniski trener Rodžeru je bio prva veza sa tenisom. Upoznao ga je kad je imao devet godina, i vodio ga kroz svet ovog sporta tokom tinejdžerskih godina.

– Tehniku svojih udaraca mogu zahvaliti njemu – rekao je legendarni Švajcarac.

Karter je poginuo 2002. godine, nedelju dana pre Federerovog 21. rođendana. Na preporuku Federera, Karter je sa suprugom, koja je prethodno pobedila rak, otišao u Južnu Afriku na safari. Tokom vožnje, vozač je morao da skrene kako bi izbegao sudar sa kombijem, pa su skrenuli sa puta. Piter i vozač poginuli su na licu mesta, pošto je njihov „lend rover“ proleteo kroz ogradu mosta i pao u reku.

U tom momentu je Federer igrao turnir u Kanadi, a vest ga je logično strašno pogodila, pogotovo jer je predložio destinaciju. Prema nekim medijskim navodima, teniser je trčao uplakan po ulicama Toronta, i bio je potpuno neutešan duži vremenski period posle tragedije. Na prvom meču Dejvis kupa nakon toga, nosio je majicu sa uvezanim Karterovim imenom na leđima.

Nakon toga usledila je Federerova dominacija teniskim svetom, ali Karter to nije mogao da vidi.

– I dalje mi taj čovek mnogo nedostaje. Nadam se da bi bio ponosan. On svakako ne bi želeo da budem propali talenat. Mislim da je njegova smrt na neki način bio moj poziv za buđenje, jer sam tek tada počeo stvarno da treniram – rekao je Federer.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.