U trendu

Federer za godinu dana zaradio više od Đokovića i Nadala – zajedno

Rodžer Federer ponovo je najplaćeniji teniser današnjice i njegova zarada od 1. juna 2018. do 1. juna 2019. godine iznosila je 93.4 miliona dolara.

To je ukupna cifra koju je Švajcarac zaradio od nagradnih fondova, naknade za učešće na turnirima i sponzorskih ugovora. Federer je ambasador ukupno 12 brendova, a najveću zaradu od 30 miliona dolara godišnje donosi mu ugovor sa kompanijom sportske odeće, sa kojom je potpisao 10-godišnju saradnju, pa će se milioni gomilati na njegovom računu i kada bude okačio reket o klin.

Na drugom mestu po zaradi u proteklih 12 meseci našao se Novak Đoković, koji je, prvi put u karijeri, zaradio preko 50 miliona dolara. Od sponzorskih ugovora najbolji teniser sveta zaradio je 30 miliona dolara, od kojih 10 miliona od proizvođača sportske odeće koju nosi.

Zarada Đokovića od nagrada na turnirima bila je 20.6 miliona, dok je Federer ostvario 7.4 miliona od nagradnih fondova.

Japanac Kei Nišikori našao se ispred Rafaela Nadala sa zarađenih 37.3 miliona dolara, dok zarada Španca iznosila 35 miliona.

Na petom mestu po zaradi našla se Serena Vilijams, sa 29.2 miliona dolara.

Ukupna zarada najplaćenijih 10 tenisera sveta u proteklih 12 meseci iznosila je 312 miliona dolara, što je povećanje od čak 23 procenta u odnosu na isti period prošle godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.