U trendu

Fenerbahče prekinuo pobednički niz Partizana u Evroligi

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od Fenerbahčea sa 94:97 (22:22, 24:25, 23:21, 25:29), u utakmici 25. kola Evrolige.

U ekipi Partizana najefikasniji je bio kapiten Kevin Panter sa 25 poena, Dante Egzum dodao je 17 poena i četiri skoka, Matijas Lesor 15 poena i 11 skokova, a sa 15 poena utakmicu je završio i Jam Madar.

Fenerbahče je predvodio srpski igrač Marko Gudurić sa 25 poena i sedam asistencija, Dajšon Pjer postigao je 21 poen uz šest skokova, Skoti Vilbekin 15, a Džonatan Motli 14 poena.

Crno-beli su, prevođeni raspoloženim Madarom, dobro ušli u meč, imali su plus sedam (12:5), ali se potom razigrao Motli i pokrenuo Fenerbahče koji je u finišu tog dela igre poveo (16:17).

Ekipe su na prvi odmor otišle izjednačene (22:22), a druga deonica je počela idealno za crno-bele – trojkom Alena Smailagića. Međutim, usledila je serija turskog tima od 11:0, koja je počela se i završila trojkom Gudurića.

Posle četiri minuta igre u drugoj četvrtini Fenerbahče je stigao do dvocifrene prednosti (27:37), ali je Partizan uspeo da se vrati, pa je na poluvremenu imao samo poen zaostatka – 46:47.

Partizan je imao minimalnu prednost posle 30 minuta igre (69:68), a nakon četvtine u kojoj se uglavnom igralo poen za poen. Tu prednost su izgubili odmah na početku poslednje deonice posle dve vezane trojke Vilbekina i Pjera, a sredinom tog dela igre Fenerbahče je serijom 10:0 poveo sa 84:78.

Izabranici Dimitrisa Itudisa su čuvali prednost i u poslednji minut meča ušli sa pet poena prednosti (95:90). Egzum je na 33 sekunde pre kraja primakao Partizan na tri poena zaostatka, ali crno-beli do kraja nisu uspeli da preokrenu rezultat.

Utakmica je počela minutom ćutanja zbog razornog zemljotresa koji je nedavno pogodio Tursku i Siriju, a igrači Fenerbahčea su meč odigrali u crnim dresovima u znak odavanja pošte stradalima.

Partizan je prekinuo niz od četiri pobede u Evroligi, pa ima 13 pobeda i 12 poraza i zauzima osmo mesto na tabeli. Fenerbahče je sa 15 pobeda i devet poraza četvrti.

Partizan će u narednom kolu Evrolige dočekati Albu, dok će ugostiti Virtus iz Bolonje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.